Fränstaföretag inleder nära samarbete med SSAB

Torps Vattenskärning AB (Tovab) har inlett ett nära samarbete med stålverket SSAB, och blir därmed det elfte svenska företaget inom Hardox Wearparts.

– Det här ger oss stora möjligheter att växa, säger vd Marcus Hammarstedt.

Kontraktet med den svenska ståljätten undertecknades i går, och innebär att Tovab i Fränsta ansluter till företagsskaran som består av närmare 200 industriföretag världen över.

– SSAB tillverkar stora plåtar, men det finns en eftermarknad som är jättestor och som man inte kan sälja på direkt. Därför har det byggts upp ett nätverk av företag som får hjälp med utbildning, stöd och alla sätt som behövs, förklarar Kent Norling som tillsammans med Urban Nordin överlämnade kontraktet till Tovabs Marcus och Ulrika Hammarstedt för påskrivning.

Under tiden som bläcket torkar berättar Kent Norling att Hardox är ett etablerat varumärke ute i världen och en av marknadsledarna inom slitplåt till grävskopor, plogar och liknande stålprodukter.

Förutom Fränsta så finns det i Sverige partnerföretag från Gällivare i norr till Helsingborg i söder.

– Det här ger oss stora möjligheter att växa på den här marknaden och är verkligen en fjäder i hatten för oss, konstaterar Marcus Hammarberg när avtalet väl var undertecknat och ett inramat certifikat hamnat i hans hand.

Hur det kommer påverka verksamheten i Fränsta, där i dag åtta personer har sin anställning, törs han inte sia om.

– Men det försämrar ju i alla fall inte förutsättningarna, och skulle det behövas så har vi mark som gör det möjligt att bygga ut här också, säger Marcus Hammarstedt.

Foto och text: Micke Engström, ST.nu